0294 – 746974 alleen bereikbaar als Nederhorst on Ice open is info@ijsclubnederhorst.nl

Regelmatig komen bij ons geluiden binnen dat Nederhorst on Ice mogelijk niet door kan gaan.

Wij willen deze geruchten graag ontkrachten en laten weten dat Nederhorst on Ice gewoon doorgaat. Afgelopen jaren heeft helaas wel geleerd dat e.e.a. nooit 100% zekerheid biedt als het gaat over Covid en bijbehorende rijksregels maar we zijn positief gestemd om 6 weken ijsplezier neer te zetten.

Het zal financieel gezien ook voor ons een moeilijk jaar worden; Het is niemand ontgaan dat de energieprijzen torenhoog zijn en hier gaan wij ook veel last van hebben. Zeker als er een zachte winter komt omdat de compressoren van onze ijsmachine (draaiend op elektra) dan harder moeten werken. Wij verwachten dat de elektra kosten 3 of 4 keer zo hoog zullen zijn.

We zullen daarom dit jaar ook weer innovatief zijn om kosten te besparen; Zo gaan we bijvoorbeeld nog strakker de compressoren monitoren zodat we niet altijd op alle compressoren hoeven te draaien. Een gedeelte van de elektrakosten proberen we op te vangen met de onlangs geplaatste zonnepanelen.

Helaas zullen ook onze inkoopkosten omhooggaan en zijn de kosten voor de tent verdubbeld. Dit heeft een enorme natuurlijk een enorme impact op de kosten maar we vinden het als ijsclub Nederhorst den Berg toch onze morele plicht om het seizoen 2022/2023 door te laten gaan.

We moeten hierdoor helaas ook wat prijzen aanpassen en zullen de muntjes met €0.25 cent en de entree/certificaatprijzen met ongeveer 10% verhoogd worden. Dit om de kans op verlies draaien te voorkomen maar bewust een kleine stijging om ook het volgende seizoen nog een Nederhorst on Ice te kunnen draaien en het voor jong & oud betaalbaar te houden want zo is Nederhorst on Ice ooit geboren!

Wij zijn net als de voorgaande jaren enorm blij met onze sponsoren. Zij zijn meer dan ooit nodig om überhaupt van start te kunnen gaan 25 november a.s..

Als laatste zijn wij erg druk om de roosters te vullen met de benodigde vrijwilligers. Met name achter de kassa/schaatsuitgifte en in de Bergstube/bar zoeken wij nog veel mensen die enkele uurtjes kunnen invullen. Voor de bestaande vrijwilligers doen wij het verzoek om te reageren op Annemieke / Gerard en jullie beschikbaarheid door te geven. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Neem a.u.b. contact met ons op via info@ijsclubnederhorst.nl