0294-798 515 alleen bereikbaar als de Nederhorst on Ice open is info@ijsclubnederhorst.nl

Schaatsles

We gaan weer schaatsen! En lessen!!

Voor wie het schaats-kunstje wil leren of nog wat zekerder en beter in wil worden zijn er op de zondagochtend weer schaatslessen. En omdat er extra tijd is vrijgekomen, is er ruimte  om de lessen beter in te delen. Het komt de aandacht ten goede en het wordt er nog wat veiliger door.

Indeling en tijden

Van  10.00 tot 10.45 (eerste les; 25 november) zijn er lessen voor de echte beginners en kinderen die al een klein beetje zelfstandig vooruit weten te komen. Normaliter is 5/6 jaar een prima leeftijd om te beginnen, dit is louter gebaseerd op ervaring niet op wetenschappelijk onderzoek. Kortom we noemen feitelijk geen leeftijd, niet hoe jong, niet hoe oud. Wie het wil leren is welkom!

Van 11.00 tot 12.00 zijn er lessen voor kinderen die het al aardig te pakken hebben.

Vaardigheden

Bij twijfel over de vaardigheid of je denkt in welke les ga ik dan meedoen /ga ik ze mee laten doen: kom!, laat de kunsten zien en wij geven je een goed advies. Voor wie de eerste groep “uitgroeit” zullen we de ouders -vrijblijvend- adviseren om naar de 11.00 groep over te stappen. Zo leer je in één jaar behoorlijk schaatsen.

De lessen van 11.00 tot 12.00 zijn vooral om de schaatsvaardigheid te vergroten. Dit worden lessen met de nadruk op wat meer snelheid & techniek, pootje over, linksom, rechtsom, achteruit en remmen, echt remmen bijvoorbeeld……………maar ook voor een mooie sierlijke beweging. Met de extra ruimte op het ijs is het ook wat makkelijker om de meiden en jongens in aparte groepjes te laten oefenen.

Schaatskeus

Voor de eerste stappen op het ijs zijn EASY-GLIDERS een veilig en goede keus. Laag op het ijs en minder belastend voor de enkels. Als je die thuis hebt neem ze mee. Zorg er dan wel voor dat je stevige en schone schoenen aan hebt!!.

Voor de 2e groep zijn kunstschaatsen / ijshockeyschaatsen verplicht. (zijn gratis te leen )

 

We zijn op zoek naar mensen die willen helpen met de schaatsles!
vraag naar  Gert van Vliet: info@ijsclubnederhorst.nl

Pin It on Pinterest